ליל הסדר מתקרב ואתו מאמצים גדולים להכשיר את המטבח לפי כללי ההלכה והמסורת היהודית. במאמר הבא נסביר איך עושים זאת בצורה נכונה ומתי אין ברירה אלא להחליף ציוד למטבחים של מסעדות ובתי קפה

הכשרת מטבחים מתבצעת בבתים, מסעדות, בתי מלון, בתי קפה ובכל עסק שומר כשרות שמעוניין לשמור על התעודה שלו. את הכשרת המטבח מתחילים כמה שבועות או ימים לפני ליל הסדר, בהתאם לגודל המטבח וכמות הציוד והכלים. עם זאת, יש מקרים בהם עדיף להחליף ציוד למטבחים וזאת בעיקר במסעדות ובתי קפה.

ראשית, הנה כמה טיפים להכשרה נכונה של חלקים שונים במטבח:

א. שיש – הכשרה של השיש במטבח היא משימה קלה מכפי שנהוג לחשוב. יש צורך לנקות היטב את השיש ולשים לב לחריצים. לאחר מכן ניתן לשפוך מים רותחים, והמחמירים גם מניחים שעוונית או נייר כסף עבה. מהקירות של המטבח ניתן לנקות כתמים באמצעות ערבוב סודה לשתייה וניגוב עם בד לבד, או באמצעות אקונומיקה.

ב. כיור – הנושא של הכיור רגיש כי בו צריך להתמודד גם עם הכשרת מטבחים לפסח וגם עם ניקיון יסודי ומאסיבי. ההבדלים הם בין שני מנהגים: מנהג אחד גורס שיש לנקות היטב את הכיור ולהערים עליו מים רותחים, בעוד לפי המנהג השני מניחים בתוך הכיור קערה מפלסטיק או עוטפים אותו בנייר כסף עבה. מי שמעדיף את האופציה השנייה יכול כיום לרכוש ציוד למטבחים מסוג קערת פלסטיק או נירוסטה במחירים משתלמים.

ג. מכשירי חשמל – ההכשרה לפסח מתמקדת בדרך כלל במכשירי חשמל כמו תנור אפייה, פלטת שבת ומיקרוגל. על מנת להכשיר את גוף התנור יש לנקות אותו היטב ולאחר מכן להפעיל על חום גבוה במשך חצי שעה, בעוד את הפלטה מנקים באופן יסודי ומחממים למשך שעה לפני שעוטפים בנייר כסף עד תום החג. מיקרוגל מכשירים באמצעות ניקוי שאריות אוכל, המתנה של 24 שעות, הנחת צלוחית מים וחימומה למשך 3 דקות והנחת ציוד למטבחים שיחצוץ בין הצלחת לבין המאכלים שאותם מחממים בפסח.

מתי עדיף לקנות ציוד למטבחים?

<< ארונות חימום בהכשר מהודר של מכון צומת מעניינים אתכם?>>

ארונות חימום

ארונות חימום

רבים מנצלים את המחירים הנוחים של פסח וקונים ציוד למטבחים התעשייתיים או המקצועיים שלהם. הציוד נמכר בכל רחבי הארץ והוא מטבע הדברים מגיע מהיצרן כשר לפסח. הדבר היחיד שיש לעשות הוא לבצע הגעלת כלים, על ידי הטבלתם במים רותחים. הגעלה מתבצעת לפני פסח כדי להכשיר כלים רבים מהשימוש היום יומי שלהם לקראת שימוש בפסח, או בכלים חדשים שלא ברור סוג כשרותם המקורית.

כדאי להקדיש לפחות כמה ימים לנושא של הכשרת מטבחים לפסח. ההכשרה מתבצעת כאמור בחלק גדול מהמטבחים בארץ, והיא קריטית במוסדות שומרי כשרות. את ההכשרה מתחילים בדרך כלל עם השיש ומשטחי העבודה, ממשיכים לכיור ומקנחים עם מכשירי החשמל והכלים.

השאר תגובה