מדוע חשובה הדברת מזיקים במפעלי מזון?

המפעל הוא מקום שקשה מאוד להדביר מכמה סיבות. ראשית, מדובר במקום גדול מאוד והדברה של כולו יכולה לקחת זמן רב וגם לעלות אלפי שקלים. שנית, אם מדובר במפעל מזון ההדברה יכולה להגיע אל מוצרי המזון וחומרי הגלם וזה יהיה מסוכן ואפילו יכול לגרום למוות של צרכנים או עובדים. שלישית, קשה להדביר מפעל כיוון שההדברה יכולה לסגור חלקים גדולים ממנו והמפעל הרי עובד 24 שעות ביממה ושבעה ימים בשבוע, אז זו תהיה מכה כלכלית כואבת עבורו. עם זאת, ההדברה חשובה בגלל שבלעדיה יהיו מזיקים רבים במפעל ואז הנזק יהיה גדול עוד יותר, גם מבחינת התדמית שלו.

כיצד מתבצעת ההדברה במקום כה רגיש?

יש להבדיל בין הדברה במפעלים לבין הדברה במפעלי מזון. הדברת מזיקים במפעלי מזון הרבה יותר קשה והיא אולי הדוגמה המורכבת ביותר. יש להדביר את כל האזורים שבהם המזיקים יכולים להיות וזה אומר את המחסנים ואת פס הייצור, או מקומות אחרים שמלוכלכים בחומרי מזון או שקרובים לביוב. אמנם מדובר על מקומות רגישים מאוד אך כאשר כל האריזות סגורות ומשתמשים במינונים המתאימים, אין כל חשש שמשהו יקרה. ההדברה חייבת להתבצע על ידי מדביר מזיקים מקצועי, ורצוי אחד כזה שיש לו ידע בהדברת מפעלי מזון. הדברה כזו לוקחת זמן רב כאשר יש צורך תחילה לתכנן אותה היטב.

הדברה

כל כמה זמן יש לבצע את ההדברה?

הדברת מזיקים במפעלי מזון יכולה לקחת כמה ימים שלמים. זהו תהליך ארוך ומורכב שהנהלת המפעל צריכה לתכנן אותו זמן רב מראש ולאחר מכן ליישם אותו בדיוק רב בפרטים. כל סדר הפעולות העיקש הזה יכול להיות מעיק במיוחד כי הוא גורם להפסד כספי למפעל אך זה דבר שלוקחים בשיקולים של הקמתו. השאלה הגדולה היא כל כמה זמן יש לבצע את ההדברה, כאשר התשובה מגוונת ואינה חד משמעית. את ההדברה יש לבצע כאשר מבינים כי רמת התברואה במקום יורדת אך באופן רשמי יש לבצע אותה פעם בשנה או בכל כמה שנים. זה תלוי גם בסוג ההדברה ובחומרים שמשתמשים בה.

מה יקרה אם המפעל לא יעבור הדברה?

יכול להיות שהדברת מזיקים במפעלי מזון נשמעת לכם כמו סרט ארוך ויקר אך דעו לכם שאם המפעל לא יעבור הדברה הנזקים יהיו הרבה יותר גדולים ומשמעותיים לטווח הארוך. נתחיל מזה שמשרד הבריאות מבצע ביקורות תברואה ולעתים הן יהיו באופן מפתיע. במקרה כזה הפקחים של משרד הבריאות יכולים להטיל קנסות כבדים מאוד על המפעל ולעתים אפילו לסגור אותו. כמו כן, ההדברה מונעת ממזיקים להתקרב אל האוכל ורק תדמיינו לכם מה יקרה כאשר יתגלה בתוך האוכל חרק קטן. זה כבר קרה בעבר והיה קשה מאוד להחזיר את ציבור הלקוחות שכבר עבר לחברה המתחרה בתחום.

הדברה לא מקצועית תהיה מסוכנת יותר

דיברנו על החסרונות בהדברת המפעל, דיברנו על החסרונות הרבים יותר כאשר המדבר לא יודבר, אך בסופו של דבר החסרונות הרבים ביותר יהיו כאשר המפעל יודבר בצורה לא מקצועית. אם ההדברה לא תהיה מקצועית היא תיקח  יותר זמן מהרגיל ואז המפעל יפסיד הרבה יותר, יכול להיות שהמזיקים יגיעו למחסנים בכל מקרה ואז רמת התברואה תישאר ירודה והביקורת על המפעל תהיה שלילית, והכי גרוע – המזון יהיה עם מזיקים ואז תהיה דרמה גדולה בתקשורת ואובדן לקוחות רב. לכן יש לבחור בחברת הדברה מקצועית ומנוסה שתבצע את ההדברה כי רק כך תוכלו לקבל מפעל איכותי באמת.

השאר תגובה